Preventie is beter dan genezen

Speciale bewustzijnstraining gezond kantoorpersoneel

Gezond en fit personeel heeft grote voordelen, namelijk

  • een lager ziekteverzuim
  • een hogere productiviteit
  • een betere kwaliteit van werk
  • een prettiger werksfeer
  • betere bedrijfsresultaten.

Hebt u graag meer grip op het welzijn van uw werknemers? Wacht dan niet langer.

Preventie

Wanneer een medewerker minder functioneert, linkt u dit misschien niet direct aan zijn (of haar) manier van leven. Een goede levensstijl en een lager verzuim gaan vaak hand in hand. Sterker nog, een vitale werknemer draagt bij aan een hoge productiviteit en kwaliteit van werk. Als werkgever heeft u nauwelijks invloed op de eet- en leefgewoonten van uw medewerker, maar wel op zijn (of haar) arbeidsomstandigheden. Preventie zorgt voor gezonde, fitte mensen en daarmee een vitaler bedrijf. Functioneert een werknemer minder dan u gewend bent, dan kan dit een voorbode zijn voor een langdurig ziekteverzuimtraject. Echter dat voorkomt u graag. Wij hebben verschillende mogelijkheden voor een gezonder bedrijf met een lager ziekteverzuim.

Preventief Medisch Onderzoek

Mensen staan vaak te dicht bij zichzelf om de gevolgen van hun levensstijl in te schatten. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) laat uw medewerkers zien wat de invloed van hun leefgewoonten is op hun gezondheid en hun functioneren. En andersom. De invulling van het PMO wordt in overleg met u bepaald, maar in de basis bestaat hij uit 3 onderdelen:

  • een medische keuring met onder andere een BMI-, glucose- en cholesterolmeting en een visus- en gehoortest
  • onderzoek naar werkvermogen
  • onderzoek naar de werkbeleving.

Het onderzoek wordt eventueel aangevuld met een vragenlijst. Elke medewerker krijgt praktisch advies om risico’s uit de weg te gaan en de leefgewoonten verder te verbeteren.

Health Check

Werkomstandigheden, ouder worden, ongezonde leefgewoontes en andere factoren die de gezondheid verminderen zorgen al snel voor een lagere productiviteit, minder kwalitatief werk en meer verzuim. Om uw medewerkers inzicht te geven in hun gezondheid, leefstijl en eventuele gezondheidsrisico’s is het uitvoeren van een Health Check een goede investering. De Health Check bestaat uit een biometrisch onderzoek, waarin onder andere het gewicht, de tailleomvang en eventueel de bloeddruk, het cholesterol en de glucose worden gemeten. De medewerker ontvangt de resultaten en adviezen in een onderzoeksverslag. Hiermee kan hij/zij zelfstandig aan de slag. Een topfit bedrijf begint bij het individu.

De voordelen van periodiek onderzoek

Laat u dit onderzoek periodiek terugkomen, dan krijgt u inzage in de aspecten die de gezondheid en het werk van uw medewerkers structureel beïnvloeden. Dit is een leidraad voor een gerichte aanpak om de gezondheid in het algemeen te bevorderen en het verzuim te verlagen. U weet, dat voorkomen voordeliger en beter is dan genezen.